Kortingscodes
Voorgestelde resultaten:
  Recent bezochte winkels

    Solden 2020 in België

   Wintersolden van 3 t/m 31 januari 2020. Vind hier alle informatie en kortingen over de solden en de sperperiode in België.

   Wanneer beginnen de solden van 2020 in België?

   Dit jaar kun je van 3 januari tot en met 31 januari profiteren van koopjes tijdens de wintersolden. De zomersolden starten altijd op 1 juli 2020. Als de eerste dag van de solden op een zondag valt, dan mogen winkels een dag eerder starten met de solden.

   AANKOMENDE SOLDEN DATA

   Wintersolden 2020: 3 t/m 31 januari

   Zomersolden 2020: 1 t/m 31 juli

   Wintersolden 2021: 3 t/m 31 januari

   Zomersolden 2021: 1 t/m 31 juli

    

   Sperperiode: 3 december 2019 t/m 2 januari 2020

   In deze periode mogen winkels geen kortingen aanbieden op schoenen, kleding en lederwaren. Dit betekent dat er geen aankondigingen en reclame gemaakt mag worden voor kortingen. Prijzen mogen wel (onaangekondigd) worden verlaagd en ook koppelverkopen zijn voor deze sectoren wel toegestaan; hierbij kun je denken aan kortingen zoals '3e artikel aan de helft van de prijs' of '20% korting bij aankoop van 2 artikelen'. Deze zien we in de sperperiode in ieder geval regelmatig voorbijkomen. In de praktijk zien we vaak dat de officiële regels - zeker online - vervagen en consumenten kunnen ook eenvoudig bij buitenlandse webshops met kortingen winkelen. Winkels die andere producten of diensten verkopen zijn sowieso niet gebonden aan deze regelgeving. Zij mogen kortingen aankondigen, zolang ze dit niet als 'solden' communiceren. Zo kunnen vakanties, elektronica etc. ook al tijdens de sperperiode met kortingen worden aangekondigd.

   Meest populaire solden kortingen

   Bekijk hier onder een overzicht van onze beste kortingen tijdens de wintersolden van 2020.

   Over de solden

   Hoewel er steeds méér momenten gedurende het jaar zijn om met kortingen te winkelen (denk bijvoorbeeld aan Black Friday), blijven de twee soldenmaanden populair in België. Ieder jaar ben je tijdens deze maanden verzekerd van toffe kortingen bij talloze winkels. Sla bijvoorbeeld in januari je nieuwe wintergarderobe in met de afprijzingen van de wintercollecties en tijdens de solden van juli kun je bijvoorbeeld alles voor je vakantie extra voordelig aanschaffen - of een lastminute vakantie nóg voordeliger boeken. Populaire steden om te winkelen voor de solden zijn Antwerpen, Gent, Brugge, Hasselt en Leuven.

   Solden online

   Webwinkels hebben steeds méér voordelen ten opzichte van fysieke winkels, waardoor solden aankopen tegenwoordig steeds vaker online worden gedaan. Denk hierbij aan service, zoals aan gratis levering en retour bij veel winkels en ook de mogelijkheid om lange tijd te retourneren, soms tot maar liefst 100 dagen. Daarnaast is de beschikbaarheid van artikelen online vaak ruimer dan in de winkel en je kunt eenvoudig prijzen vergelijken en het aanbod van verschillende winkels bekijken. Bijkomende voordelen zijn dat je geen bus- of treinticket of parkeerkosten hoeft te betalen of in een rij aan te sluiten om iets te passen of af te rekenen.

   Solden tips

   Een goed begin is het halve werk! Neem eens een kijkje in je kledingkast; wat kan weg en wat zou je graag willen aanschaffen. Voorkom hiermee impulsieve aankopen en maakt alvast ruimte vrij voor uw nieuwe aanwinsten.

   Maak een verlanglijstje - Bij veel webshops kun je artikelen 'liken' of als 'favoriet' opslaan. Ter voorbereiding op de solden kun je op die manier alvast rondkijken en beslissen welke artikelen je zou willen aanschaffen met korting.

   Verdiep je alvast in de prijzen en verschillende aanbieders van producten - zo kun je zien hoe groot het voordeel daadwerkelijk is. Vergeet daarnaast niet om te kijken of er nog kortingscodes beschikbaar zijn die extra voordeel geven. Zo kun je berekenen bij welke winkel je de beste deals scoort.

   Welke kortingen kun je verwachten?

   Niet alleen op kleding, schoenen en leerwaren, maar ook op bijvoorbeeld elektronica en vakanties ontvang je straffe solden voordelen. Over het algemeen geldt dat aan het einde van de solden de kortingen het hoogste oplopen, vaak tot wel 70%, 80% of zelfs 90% korting. Ook zijn er dan regelmatig kortingscodes voor 10% of 20% extra korting bovenop de solden artikelen. De voorraad wordt wel steeds beperkter - dus als je van de allerstrafste kortingen wilt profiteren, loop je het risico dat artikelen uitverkocht raken.

   Op deze pagina op Metro vind je alle up-to-date solden kortingen. We werken nauw met veel winkels samen, waardoor we vaak als eerste op de hoogte gebracht worden van de beste kortingen. Daarnaast ontvangen we regelmatig exclusieve voordelen voor onze bezoekers, zoals exclusieve kortingscodes. Deze vind je allemaal op deze pagina en op de pagina van de betreffende winkel.